ENT14 jun '13 09:44Aangepast op 14 jun '13 11:20

Marco Borsato meest geliefd op uitvaarten

Auteur: ANP Nieuws

BAARN - Marco Borsato is het meest geliefd op uitvaarten.

ANP Kippa
ANP Kippa

Bijna 7 procent van de Nederlanders ziet het wel zitten dat Marco Borsato live komt zingen op zijn of haar uitvaart. Dit blijkt uit onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekeringen.

Marco staat ook al tijden met verschillende nummers in de lijst met gedraaide uitvaartmuziek, zoals Het water en Afscheid nemen bestaat niet. Na Marco zijn Ilse DeLange (6,3 procent) en Guus Meeuwis (5,9 procent) welkom op uitvaarten. Overigens wil een derde van de 1000 ondervraagden liever geen livemuziek van een bekende artiest op de uitvaart horen.

De uitvaartverzekeraar onderzocht in mei ook welke bekende Nederlandse artiesten het minst populair zijn op uitvaarten. Bij 17,3 procent van de ondervraagden is Dries Roelvink niet welkom om de laatste eer te bewijzen. Dries denkt daar anders over. Op Twitter zegt hij al 8 keer op een uitvaart te hebben gezongen. Ook Gordon is niet populair. Van de ondervraagden wil 13,2 procent niet dat hij op hun uitvaart komt zingen.

Dat Paul de Leeuw een derde plek inneemt, noemt de uitvaartverzekeraar opvallend. Zijn lied De Steen staat namelijk al jaren bovenin de lijst van populaire uitvaartnummers. Desondanks wil 10 procent van de Nederlanders liever niet dat hij live zingt op hun uitvaart.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen