ENT3 okt '13 05:37

VS bioscopen geven ambtenaren gratis popcorn

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON - AMC Bioscopen, een van de grootste Amerikaanse bioscoopketens, wil de ambtenaren een hart onder de riem steken tijdens de 'shutdown' van de Amerikaanse overheid.

ANP
ANP

Federale werknemers krijgen de komende tijd een gratis bak popcorn als zij de bioscoop bezoeken. De actie duurt net zo lang tot “het gezond verstand weer zegeviert”, aldus een woordvoerder van het bedrijf in Amerikaanse media.

De Amerikaanse overheid ligt sinds dinsdag plat omdat het Congres de begroting van president Obama niet heeft goedgekeurd. De Republikeinen wilden dit alleen maar doen als Obama zijn vooruitstrevende Health Care-plan zou uitstellen. Door de shutdown zijn niet alleen veel grote toeristische attracties gesloten, maar zijn ook alle ambtenaren zonder geld naar huis gestuurd.

“Zolang Washington niet bij zinnen komt, kunnen wij er niets aan veranderen dat deze mensen gedwongen thuis zitten”, legt een zegsman van AMC uit. “Maar we kunnen ze wel helpen met wat afleiding.” De kaartjes moeten de ambtenaren overigens wel gewoon betalen. De kans dat de shutdown snel wordt opgeheven lijkt kleiner nadat een gesprek tussen Obama en de Republikeinse leiders van het Congres woensdagavond op niets uitliep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen