ENT25 sep '13 09:42

Marjon Lambriks maakt comeback zonder man

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Sopraan Marjon Lambriks nam in 2009 afscheid van het podium, maar is nu bezig aan haar comeback.

Marjon Lambriks (uiterst rechts) in het tv-programma Una Voce Particolare op een archieffoto uit 1998. ANP KIPPA
Marjon Lambriks (uiterst rechts) in het tv-programma Una Voce Particolare op een archieffoto uit 1998. ANP KIPPA

Ze gaat de bühne weer op, maar haar echtgenoot en grote steun en toeverlaat kan er niet bij zijn. Hij herstelt in een revalidatiecentrum van een zware heupoperatie.

In De Telegraaf vertelt Marjon (64) dat haar Belgische man Leon Lommaert (82) zijn heup brak bij een val en de genezing niet wilde vlotten. Ook laat zijn geheugen hem steeds vaker in de steek. "Ik ben altijd bang geweest om Leon te verliezen. Met die angst word ik nu geconfronteerd. Maar ik probeer me te concentreren op mijn vak. Dat houdt me in leven."

De Nederlandse sopraan, die zong bij verschillende operagezelschappen en optrad met Luciano Pavarotti, vond haar afscheid vier jaar geleden achteraf gezien te vroeg. "Ik heb nog heel veel te geven. Ik kan meer gevoel in mijn stem leggen omdat ik zo veel heb meegemaakt." Daarmee doelt ze op de eetstoornis boulimia, een alcoholistische en manipulatieve eerste echtgenoot die uiteindelijk zelfmoord pleegde, drie miskramen en de kritiek op haar liefde voor Leon, een steenrijke Belg die toen ze hem ontmoette nog getrouwd was met een ander.

Nu gaat ze dagelijks op bezoek bij haar Leon, zegt ze in de krant. "Ik zal moeten accepteren dat het niet altijd goed kan blijven gaan. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik ga door, het leven gaat door."

Gerelateerde artikelen