ENT15 nov '13 10:18

Ewout Genemans wil de serieuzere kant op

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Ewout Genemans stopt per 1 januari met presenteren bij de AVRO om zich te focussen op zijn eigen productiebedrijf.

ANP
ANP

"Ik wil me richten op het maken en bedenken van programma's", zegt hij in Spits. "Bovendien wil ik weg uit de hoek van kinderprogramma's en de serieuzere kant op."

Genemans (28) is zondag weer op televisie te zien in zijn nieuwe programma Echte Penoze, dat gaat over zware criminelen. Het is de nieuwste serie van zijn productiehuis No Pictures Please. Eerder scoorde het bedrijf met Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan en Passie In De Polder. Genemans wil zich meer met No Pictures Please gaan bezighouden. "Dan moet je soms een knoop doorhakken."

Ondanks het succes van het productiehuis is hij nog niet benaderd voor een eventuele overname. "En ik weet ook niet hoe ik dan zou reageren. Vooralsnog ga ik gewoon door met waar ik mee bezig ben. Ik heb een heel fijn team waarmee ik elke week een avond brainstorm. En van de tien bedachte programma's belanden er nog steeds negen in de prullenmand."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen