ENT2 dec '13 13:02

'Auto Paul Walker technisch niet in orde'

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Entertainmentsite TMZ meent te weten wat de oorzaak is van de fatale crash van The Fast and The Furious-ster Paul Walker.

EPA
EPA

De knalrode Porsche Carrera GT waarin de acteur en zijn vriend Roger Rodas zaterdag verongelukten, zou een technisch mankement hebben gehad. Bronnen stellen dat de sportwagen zeer waarschijnlijk onbestuurbaar raakte door een vloeistoflek.

Anonieme bronnen, betrokken bij de garage van Rodas waar de wagen werd onderhouden, spreken van een vermoedelijk stuurvloeistoflekkage. Ze hebben bewijs daarvoor gezien op de plek van het ongeval, zoals een vloeistofspoor vóór de remsporen.

De bronnen merken op dat de rechte remsporen pas beginnen heel dichtbij de boom waar de auto uiteindelijk met hoge snelheid tegenaan klapte. Dit zou erop wijzen dat Rodas helemaal niet de controle over het stuur is verloren, zoals wordt beweerd, anders zouden er overal slipsporen te vinden zijn. Ook het feit dat de verwoestende brand voorin de auto uitbrak, in plaats van aan de achterkant waar de motor zit, ondersteunt de theorie van een vloeistoflek.

Te hard

Kennissen van de omgekomen Rodas stellen dat hij een uitstekende coureur was. Ze sluiten niet uit dat hij wellicht wat te hard reed, maar daar kon hij mee omgaan.

Het was stom toeval dat Walker en Rodas überhaupt in de rode racewagen op pad waren. De 40-jarige acteur ging na afloop van een benefietbijeenkomst nog even bij zijn garage langs, waar Rodas net bezig was de Duitse bolide de autoshop in te rijden.

Walker was onder de indruk van de sportauto en wilde mee voor een proefritje, vertellen bronnen aan TMZ. Op nog geen 500 meter van de garage verongelukten de mannen. Overigens was er niet gesleuteld aan de wagen en zouden er nog maar weinig kilometers op de teller staan. De insiders vermoeden dan ook dat het gaat om een fabrieksfout.

Gerelateerde artikelen