ENT5 nov '13 10:05

Derde seizoen MasterChef dageijks bij Net5

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Net5 komt in 2014 met een derde seizoen van MasterChef.

ANP Kippa
ANP Kippa

De zender kondigde dinsdag aan de talentenjacht voor Nederlandse amateurkoks in een dagelijkse variant te zullen uitzenden. De eerste twee seizoenen waren in een wekelijkse cyclus te zien.

Net5 scoort momenteel hoge kijkcijfers met het vijfde seizoen van de Australische versie van MasterChef. ''Dit zorgt voor ruim 12 procent marktaandeel, wat heel veel is voor dat tijdslot en wat meer dan het dubbele is van het zendergemiddelde. We zijn heel trots op een A-merk als MasterChef en daarom kan een derde seizoen in Nederland niet uitblijven”, zegt programmadirecteur Justine Huffmeijer.

Voor het derde seizoen wil Net5 de structuur van de Australische versie aanhouden. Zo moeten deelnemers bijvoorbeeld gerechten bereiden met producten uit de Mystery Box, staan er teamopdrachten op het menu en is er welke week een Masterclass. Net5 maakt binnenkort de juryleden bekend.

Estée Strooker won het eerste seizoen van de Nederlandse MasterChef. Ze heeft nu een eigen restaurant en een culinair televisieprogramma op 24Kitchen.

Gerelateerde artikelen