ENT30 sep '13 18:38

Amerikaanse remake Overspel flopt

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Na de critici lijken ook de Amerikaanse kijkers niet warm te lopen voor Betrayal, de Engelstalige remake van de Nederlandse serie Overspel.

De cast van Overspel. ANP KIPPA
De cast van Overspel. ANP KIPPA

De eerste aflevering trok zondagavond slechts 6,7 miljoen kijkers.

Dit is vermoedelijk mede het gevolg van de vernietigende recensies die de afgelopen week zijn verschenen. Veel critici vallen over de voorspelbaarheid en het feit dat de serie meer weg heeft van een soap dan van een spannende thriller. "Seks, moord, rijkdom: deze serie heeft alles. Behalve dan een goed script, geloofwaardige personages of iets anders waardoor we verder zouden willen kijken", zo luidde een van de commentaren. De Pittsburgh Gazette noemt de affaire waar de serie om draait "het meest saaie, mistroostige en slechtst ogende overspel in de tv-geschiedenis."

De Nederlandse serie vertelt over een fotografe die hopeloos verliefd wordt op de advocaat van een familie Couwenberg die zich bezig houdt met schimmige praktijken. In de pilot van de Amerikaanse versie speelden acteurs James Cromwell (24, Babe) en Henry Thomas (ET) twee hoofdrollen. In de Nederlandse versie speelden Sylvia Hoeks, Kees Prins, Fedja van Huet en Ramsey Nasr hoofdrollen.

De VARA-serie trok in 2011 gemiddeld een miljoen kijkers per aflevering. Het tweede seizoen wordt komend najaar uitgezonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen