ENT7 nov '13 11:59

Toestand Freek Bartels iets verbeterd

Auteur: ANP Nieuws

HEERHUGOWAARD - De toestand van musicalster Freek Bartels is iets verbeterd, maar hij is nog niet voldoende hersteld om te spelen.

ANP Kippa
ANP Kippa

Zijn understudy Jonathan Demoor speelt donderdag in Heerhugowaard en vrijdag in Rotterdam de hoofdrol in de musical Love Story. Dit maakte Joop van den Ende Theaterproducties donderdag bekend.

Freek Bartels kampt sinds zondag met een beknelling van een zenuw in zijn rug, waardoor voorstellingen van de musical, waaronder de première in Haarlem, niet doorgingen.

In Heerhugowaard maakt Jonathan Demoor donderdagavond zijn debuut in de rol van Oliver Barrett IV. ''Jonathan is versneld met de repetities van start gegaan en is nu klaar om te spelen'', zegt een woordvoerster van de producent. Ook vrijdag in het Oude Luxor neemt Jonathan de hoofdrol op zich. Na vrijdag wordt elke dag opnieuw bekeken of Freek voldoende hersteld is om de planken op te gaan.

Jonathan was bij Joop van den Ende Theaterproducties te zien als Henry in Next to Normal en speelde afgelopen seizoen de dubbelrol van Klein Duimpje/Duim in Sprookjesboom de Musical: Een Gi-ga-gantisch Avontuur. Eerder was Jonathan te zien in de musicals, Les Misérables (Belgische versie), Oliver, Pinokkio, Kuifje & de Zonnetempel en Je negeert de waarheid.

Gerelateerde artikelen