ENT8 jun '13 12:41

Michael Douglas is 'gelukkigste man op aarde'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Ondanks de heftige tijd die Michael Douglas en zijn vrouw achter de rug hebben, noemt de acteur zich tijdens een interview met Metro 'de gelukkigste man ter wereld'.Bij Douglas werd in 2010 keelkanker geconstateerd.

EPA
EPA

Bij Douglas werd in 2010 keelkanker geconstateerd. Hij werd met chemotherapie behandeld en is nu zo'n twee jaar vrij van de ziekte. De 43-jarige Catherine Zeta-Jones liet zich eind april opnemen. Ze kampt al langer met een bipolaire stoornis, beter bekend als manisch-depressiviteit.

Douglas noemt de ziekte van zijn vrouw, met wie hij twaalf jaar is getrouwd, een 'hellend vlak'. "Soms denk je dat je helemaal geen medicijnen nodig hebt en dan vergeet je ze. Dan opeens laait het op. Maar het gaat goed met haar. Ze heeft het op orde."

De ellendige tijd bracht het koppel dichter bij elkaar. "Ik heb kanker overwonnen en ik kreeg de beste rol aangeboden die ik ooit heb gespeeld", zegt de acteur, die in de biografiefilm Behind the Candelabra de flamboyante homoseksuele entertainer Liberace vertolkt. "Er waait een frisse bries en ik heb meer besef van hoeveel tijd ik nog heb op deze planeet."

Gerelateerde artikelen