ENT22 okt '13 07:49

Loïs Lane wil niet langer perfect zijn

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Loïs Lane presenteert dinsdag, na 14 jaar 'afwezigheid', hun nieuwe album As One.

Loïs Lane (archiefbeeld 2004). ANP Kippa
Loïs Lane (archiefbeeld 2004). ANP Kippa

"We zijn eigenlijk niet weggeweest."

"Er was geen plaat, geen nummer in de Top 40 en geen tour, dan lijkt het alsof je weg bent", legt Suzanne Klemann in Metro uit. "De inspiratie om iets nieuws te maken was er niet", gaat Monique verder. "Monique is moeder geworden, ik ben moeder geworden, het was fijn om de prioriteit te verleggen."

Op As One staat recent, nieuw materiaal. Maar ook nummers die al 5 of 10 jaar op de plank liggen. "Onze stemmen zijn nog belangrijker dan vroeger. Er zit nu meer emotie in, het is minder geproduceerd dan voorheen", zegt Monique. Suzanne: "We zijn een beetje klaar met het altijd maar perfectioneren van die stemmen. Iets tien keer opnieuw inzingen is echt iets van de jaren tachtig en negentig."

Tijdens hun 'afwezigheid' is er het nodige veranderd. Suzanne: "Begin jaren 90 maakten we clips voor 120.000 gulden, hadden fotoshoots van 50.000 gulden. Als ik daar nu aan terugdenk is het van: what te fuck! Tegenwoordig kun je met weinig iets bijzonders maken. Creativiteit zegeviert meer dan ooit." Maar er is ook een keerzijde. "Er treedt een soort vervlakking op", vindt Monique. "Met een lelijk tango-loopje uit een synthesizer kan een wereldhit gemaakt worden. Net als die dance-onzin, het komt allemaal uit een doosje."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen