ENT5 dec '13 13:46

Nieuw seizoen House of Cards in februari

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Het tweede seizoen van de Netflix-serie House of Cards zal vanaf 14 februari te zien zijn via de digitale videodienst.

EPA
EPA

Dat laat Netflix weten. De eerste reeks, met Kevin Spacey als politicus Francis Underwood, werd bekroond met een Emmy Award.

De serie gaat over de Amerikaanse politiek en het leven en relaties van Underwood, die te maken krijgt met allerlei tegenslagen tijdens zijn loopbaan in het Amerikaanse Congres. De serie is een Netflix Original, oftewel een programma dat speciaal voor het bedrijf is gemaakt.

In Nederland is Netflix sinds september actief. Bijzonder is dat de Netflix Original in zijn geheel online werd gezet, en kijkers dus niet hoefden te wachten op nieuwe afleveringen van het eerste seizoen. Alle 13 afleveringen van het tweede seizoen zijn ook direct na de lancering ervan te bekijken voor abonnees van Netflix.

In het tweede seizoen zetten Francis (Spacey) en zijn vrouw Claire (Robin Wright) hun meedogenloze opmars naar de macht voort, terwijl de bedreiging toeneemt op alle fronten. Zoe Barnes, een opkomende journaliste en Francis’ voormalige minnares, komt steeds dichterbij de waarheid over zijn misdaden.

Gerelateerde artikelen