ENT11 nov '13 06:05

Dirk Scheele viert 20-jarig theaterjubileum

Auteur: ANP Nieuws

AMSTELVEEN - Acteur en zanger Dirk Scheele viert in januari zijn 20-jarige theaterjubileum.

ANP Kippa
ANP Kippa

In Amstelveen, de plek waar hij twintig jaar geleden begon, gaat dan zijn nieuwe voorstelling Op Stap met Dirk Scheele in première.

Scheele kreeg landelijke bekendheid met zijn theaterprogramma's over Dikkie Dik en zijn liedjesprogramma's op zender Nickelodeon. Daarnaast maakte hij talloze cd's voor de allerkleinsten en verzorgt hij met regelmaat zomerconcerten voor kinderen. Zijn liedjes en teksten kenmerken zich door eenvoud, interactiviteit en aansprekende melodieën. De onderwerpen bevinden zich altijd in de belevingswereld van de kinderen.

De zanger begon zijn loopbaan ooit als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Hier schreef hij zijn eerste kinderliedjes als ondersteuning in zijn werk. Op zijn werk, maar ook daarbuiten, sloegen de liedjes enorm goed aan bij peuters en kleuters. Toen de vraag naar zijn liedjes en het aantal optredens steeds groter werd heeft hij twintig jaar geleden de overstap naar het theater gemaakt.

Op stap met Dirk Scheele speelt zich af op een boerderij waar Dirk een feestje wil organiseren. Het theaterprogramma sluit aan op de gelijknamige televisieserie op Nickelodeon. In zijn jubileumjaar is de zanger met in totaal vijf verschillende voorstellingen in de theaters te zien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen