ENTERTAINMENT11 feb '16 13:44

Top Gear herrijst met zes presentatoren

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De populaire autoshow van de BBC, Top Gear, keert in mei terug met zes presentatoren, vijf mannen en en vrouw.De nieuwe serie is de opvolger van de reeks waarmee de presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond in de jaren 2002-2015 wereldwijd tientallen miljoenen kijkers trokken.

EPA
EPA

De nieuwe serie is de opvolger van de reeks waarmee de presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond in de jaren 2002-2015 wereldwijd tientallen miljoenen kijkers trokken. Een reeks incidenten rond de eigengereide Clarkson bracht de BBC er circa een jaar geleden toe het contract met Clarkson te beëindigen. Daarmee was het lot van die reeks bezegeld. May en Hammond vertrokken met Clarkson.

In mei gaat de show van start onder leiding van autojournalist Chris Harris, de Duitse autocoureur Sabine Schmitz, autosportcommentator Eddie Jordan, de tv-presentatoren Chris Evans en Rory Reid en de Amerikaanse acteur Matt LeBlanc. Bij de zes is de geheimzinnige 'testcoureur' The Stig niet meegerekend.

Volgens de BBC zullen de meest geharde snelheidsduivels naar adem happen in de nieuwe Top Gear. Vorig jaar keken er wekelijks zeker vier miljoen mensen naar in Groot-Brittannië alleen al. Top Gear begon in 1977 bij BBC-Midlands. Het wereldwijde succes begon in 2002.

Gerelateerde artikelen