ENTERTAINMENT5 aug '15 14:19Aangepast op 5 aug '15 14:49

Games en series helpen Time Warner groeien

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Time Warner heeft in het tweede kwartaal zijn omzet en winst zien stijgen.

Het Amerikaanse mediaconcern zag vooral bedrijfsonderdeel Warner Bros groeien door successen met computerspelletjes en televisieseries.

Warner Bros werd onder meer door de lancering van Batman: Arkham Knight en Mortal Kombat X afgelopen halfjaar naar eigen zeggen 's werelds meest succesvolle ontwikkelaar van games. Laatstgenoemde titel was volgens het concern bovendien wereldwijd het bestverkochte videospel in het tweede kwartaal.

Ook met televisieseries doet het dochterbedrijf van Time Warner het goed. Het komende televisieseizoen mag Warner Bros 62 series gaan maken. Ook de verkoop van de licenties voor hits als The Big Bang Theory en Seinfeld hadden een grote bijdrage aan de omzetstijging.

HBO

Bedrijfsonderdeel Turner, de overkoepelende organisatie van verschillende Amerikaanse televisiezenders waaronder CNN, zag zijn omzet met 3 procent stijgen. Turner profiteerde onder meer van nieuwe abonnees en de verkoop van licenties aan streamingsite Hulu. Aan de andere kant zag het bedrijf minder advertentie-inkomsten binnenkomen.

Betaalzender HBO haalde meer abonnementsinkomsten binnen, maar wist desondanks slechts 1 procent omzetstijging te boeken. De extra inkomsten uit abonnementen waren grotendeels toe te schrijven aan een tariefverhoging in de Verenigde Staten.

De totale omzet van Time Warner steeg met 8 procent naar 7,3 miljard dollar (6,7 miljard euro). Onderaan de streep bleef er een nettowinst van 971 miljoen dollar over, tegenover 843 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen