ENTERTAINMENT1 okt '13 11:46

Buurtbewoner kan opnames Divorce niet stoppen

Auteur: ANP Nieuws

HAARLEM (ANP) - Dat de RTL-serie Divorce veel fans kent, blijkt wel uit het feit dat het komische drama een van de drie kanshebbers is voor de Gouden Televizier-Ring 2013.

ANP Kippa
ANP Kippa

Maar er zijn ook mensen minder blij met het tv-programma. Een bewoner van de chique buurt in Haarlem waar de serie wordt opgenomen, probeerde bij de rechtbank een stokje te steken voor nieuwe opnames. Divorce zadelt de wijk op met parkeerproblemen, geluidsoverlast en gebrek aan privacy in plaats van kijkplezier.

Dat stelt althans de buurtbewoner die via de rechter probeerde de gemeente zover te krijgen de vergunning voor de opnames in een woonhuis aan de Wagenweg in te trekken. De rechter oordeelde dinsdag dat de productie geen enkel voorschrift overtreedt.

Talpa begon eerder dit jaar met de opnames voor de tweede reeks van de populaire serie over drie gescheiden mannen. Na klachten uit de buurt beloofde de producent de catering, generatoren en voertuigen te verplaatsen, maar dat is volgens de boze buurman slechts ,,een doekje voor het bloeden''.

Maandag begon de laatste draaiperiode voor het nieuwe seizoen van Divorce. De voorzieningenrechter drukte de gemeente Haarlem op het hart tijdens de opnames strikt te controleren op het naleven van de voorwaarden waaronder de vergunning is verleend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen