ENTERTAINMENT6 aug '13 16:35

Expositie David Bowie naar Groninger Museum

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - De tentoonstelling over de Britse popster David Bowie die momenteel drommen mensen trekt in het Victoria & Albert Museum in Londen, komt naar Nederland.

David Bowie exhibition at The Victoria and Albert Museum in London. EPA
David Bowie exhibition at The Victoria and Albert Museum in London. EPA

De expositie is vanaf december 2015 te zien in het Groninger Museum, liet de instelling dinsdag weten.

De tentoonstelling schetst aan de hand van meer dan 300 voorwerpen uit Bowies persoonlijke archief een beeld van het leven en de carrière van de 66-jarige zanger, musicus en acteur. Daaronder bevinden zich handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto's en albumontwerpen.

Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum is ,,blij en trots'' dat hij 'Bowie' naar Nederland heeft kunnen halen. ,,De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek. Daarnaast past het raakvlak tussen mode, design en hedendaagse kunst perfect bij ons museum.''

Internationale sterren

In Londen heeft de expositie die tot en met zondag is te zien, al ruim 300.000 bezoekers getrokken. In het Victoria & Albert Museum waren veel internationale sterren onder de bezoekers, onder wie Vivienne Westwood, Robert Redford en Kate Moss.

Na de Britse hoofdstad reist de tentoonstelling naar Toronto, Sao Paulo, Chicago en Parijs. In Groningen zijn de objecten van Bowie 4 maanden te zien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen