ENTERTAINMENT12 nov '13 16:59

Dj's voor 3FM Serious Request bekend

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM (ANP) - Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg gaan dit jaar het Glazen Huis in voor 3FM Serious Request.

ANP Kippa
ANP Kippa

Ze kregen het nieuws dinsdagmiddag telefonisch te horen van Wilbert Mutsaers, de zendermanager van 3FM, tijdens de Coen en Sander Show.

De dj's maken zonder te eten dag en nacht radio en televisie in het huis, dat van 18 tot en met 24 december in Leeuwarden staat. Ze draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst gaat naar een stille ramp, dit jaar naar kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. Dat zijn er ieder jaar 800.000.

De actie vindt dit jaar voor de tiende keer plaats, in samenwerking met het Rode Kruis. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede en werd een recordopbrengst van ruim 12 miljoen euro binnengehaald voor de bestrijding van babysterfte.

Enthousiast

De dj's reageerden enthousiast op het telefoontje. ,,Ik vind het echt heel gaaf, een eer. Leeuwarden, here we come'', zei Beelen. ,,Hoe heftig ook, ik heb er enorm veel zin in.'' De dj zat al zeven keer eerder in het Glazen Huis, waaronder ook vorig jaar. Voor Swijnenberg is het de vierde keer en Rabbering laat zich voor de tweede keer opsluiten.

Mutsaers zei veel te verwachten van Leeuwarden. ,,Ik merk nu al hoe ongelooflijk veel mensen al in beweging zijn.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen