ENTERTAINMENT1 okt '13 23:38

Wolf acht keer genomineerd voor Gouden Kalf

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse thriller Wolf van regisseur Jim Taihuttu maakt acht keer kans op een Gouden Kalf.

ANP
ANP

De film is onder meer genomineerd in de categorie beste film, beste regie en beste acteur (Marwan Kenzari). Dat werd dinsdagavond bekend op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Wolf draait sinds half september in de Nederlandse bioscopen. De film gaat over de Noord-Afrikaanse jongen Majid (Kenzari) die in een achterstandswijk zijn plek probeert te vinden in de harde moderne maatschappij. Het feit dat Majid talent heeft voor kickboksen, biedt hem die kans wanneer hij les neemt op de sportschool van buurtnestor Ben. De film is al aan een flink aantal Europese landen verkocht.

Wolf zal het vooral opnemen tegen Borgman van regisseur Alex van Warmerdam en Boven is het stil van regisseur Nanouk Leopold. Beide films hebben vijf nominaties op zak, onder meer in de categorie beste film. Borgman dingt ook mee in de categorie beste actrice, met Hadewych Minis.

De Marathon

De Marathon strijdt mee voor beste acteur (Stefan de Walle), beste vrouwelijke bijrol (Georgina Verbaan) en beste mannelijke bijrol (Martin van Waardenberg). Ook de speelfilm De ontmaagding van Eva van End maakt drie keer kans op een Gouden Kalf. Voor beste acteur is ook Ton Kas genomineerd, die de hoofdrol speelde in Matterhorn.

De Gouden Kalveren worden komende vrijdag uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen