KUNST-CULTUUR28 mrt '14 11:47

Obama bekijkt ook Victory Boogie Woogie

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag, vlak na de afsluitende persconferentie op de nucleaire top, in het Haagse Gemeentemuseum het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan bewonderd.Obama kreeg aan het begin van zijn bezoek aan Nederland al een rondleiding door het Rijksmuseum in Amsterdam.

Obama kreeg aan het begin van zijn bezoek aan Nederland al een rondleiding door het Rijksmuseum in Amsterdam. Daar gaf hij voor de Nachtwacht van Rembrandt samen met premier Mark Rutte een persconferentie.

Na de laatste persbijeenkomst van de top leidde Rutte hem dinsdagmiddag langs het pronkstuk van het Gemeentemuseum. Volgens Rutte vond hij het schilderij ,,prachtig''.

Mondriaan

Mondriaan schilderde Victory Boogie Woogie tijdens de Tweede Wereldoorlog in New York. Toen hij begin 1944 op 72-jarige leeftijd overleed, was het werk nog niet voltooid.

Het schilderij werd in 1997 door Nederland met geld van De Nederlandsche Bank voor 37 miljoen euro gekocht van de Amerikaanse krantenmagnaat S.I. Newhouse. Sindsdien is het in bruikleen bij het Gemeentemuseum in Den Haag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen