KUNST-CULTUUR14 jun '13 05:36

Terschelling 10 dagen lang een groot podium

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Het Waddeneiland Terschelling is vanaf vrijdag weer 10 dagen lang een groot podium voor theater, dans, beeldende kunst en muziek.

ANP
ANP

Tijdens de 32e editie van Oerol kunnen bezoekers tot en met zondag 23 juni op tientallen verrassende locaties binnen en in de buitenlucht genieten van kunst en cultuur.

Het thema van het locatietheaterfestival is dit jaar Sense of place, waarmee directeur Joop Mulder de nadruk wil leggen op bewustzijn, de betekenis van de plek waar je verblijft en hoe je je daartoe verhoudt. Voorstellingen vinden plaats op plekken met namen als zandafgraving De Wulp, voetbalveld West, Duinmeertje Hee, hotel Schylge, kerk Midsland, bos Formerum West, cranberryschuur en de oude helihaven.

Onder de 40 grote theatervoorstellingen op het festivalprogramma zijn 26 premières. De kaartverkoop beleefde dit jaar een record. Binnen een uur na de start van de voorverkoop gingen 20.000 tickets voor theatervoorstellingen over de toonbank.

Verslag

De AVRO doet als elk jaar live verslag van het evenement. Het tv-programma Opium schakelt van 17 tot en met 21 juni dagelijks om 19.25 uur over naar presentator Cornald Maas op Terschelling.

Vorig jaar trok Oerol met meer dan 750 voorstellingen en 150 concerten op 62 locaties meer dan 50.000 bezoekers naar het eiland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen