KUNST-CULTUUR14 jun '13 05:36

Festival Classique: klassieke muziek en meer

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De binnenstad van Den Haag staat vanaf vrijdag 8 dagen lang in het teken van klassieke muziek tijdens de zevende editie van Festival Classique.

Het naar eigen zeggen grootste evenement rond klassieke muziek in Nederland biedt bezoekers meer dan muziek alleen. Er is ook ruim aandacht voor dans, theater en zelfs politiek.

Op 14, 15, 16 en 19, 20, 21, 22 en 23 juni staan talloze optredens op het programma op uiteenlopende locaties in de hofstad.

Hoogtepunt van het festival is het jaarlijkse Hofvijverconcert op zaterdag 22 juni. Het Residentie Orkest voert vanaf een drijvend podium in de waterpartij werken uit van onder andere componist Gustav Holst. Op 21 en 23 juni neemt het bekende orkest ook plaats op het podium voor de voorstelling At the movies, waarin bekende klassieke filmmuziek wordt gespeeld onder leiding van gelegenheidsdirigente Lenette van Dongen. Het Residentie Orkest brengt tijdens het festival ook een sinister en absurdistische vertolking van de sprookjes van de gebroeders Grimm, in samenwerking met De Dutch Don't Dance Division.

Vorig jaar trok Festival Classique met meer dan 80 concerten ruim 42.000 bezoekers naar de Haagse binnenstad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen