KUNST-CULTUUR9 jun '13 22:19Aangepast op 9 jun '13 23:34

Lebbis en Helsen kunnen Poelifinario winnen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Drie cabaretiers en drie cabaretgroepen zijn dit jaar in de race om de Poelifinario te winnen.

Wim Helsen. ANP Kippa
Wim Helsen. ANP Kippa

De genomineerden zijn Wim Helsen, Ronald Goedemondt, Lebbis, Van der Laan & Woe, de AshtonBrothers en Kommil Foo. Dat heeft de jury zondagavond bekendgemaakt in het kleinkunstprogramma Sara op Zondag op Radio 2.

De Poelifinario is bestemd voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Vorig jaar ging de prijs naar Richard Groenendijk. In 2011 won Lebbis. Hij versloeg toen onder andere Ronald Goedemondt. Ook Wim Helsen (2009) en Kommil Foo (2005) hebben de Poelifinario al eens gewonnen. De prijs is vernoemd naar een fictieve tropische vogel, die bedacht was door Toon Hermans.

Ook de nominaties voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief, zijn bekendgemaakt. Die prijs kan naar Pieter Derks, Johan Goossens, Louise Korthals en Speelman & Speelman gaan. De winnaar van de Neerlands Hoop in 2012 was Ali B.

Neerlands Hoop

Drie genomineerden voor de Poelifinario hebben eerder de Neerlands Hoop gewonnen. Het zijn Van der Laan & Woe (2011), Ronald Goedemondt (2008) en Wim Helsen (2004).

De winnaars van de twee cabaretprijzen worden op 29 september bekendgemaakt in de Kleine Komedie in Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen