KUNST-CULTUUR1 jul '13 14:35

Mbo-studenten exposeren in Hermitage

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Onderwijsminister Jet Bussemaker heeft maandag in de Hermitage Amsterdam de expositie Peter de Grote als mbo-student geopend.Bijzonder aan de tentoonstelling is dat een deel van de geëxposeerde werken is gemaakt door mbo-studenten, die de studentenexpositie ook zelf samenstelden.

ANP
ANP

Bijzonder aan de tentoonstelling is dat een deel van de geëxposeerde werken is gemaakt door mbo-studenten, die de studentenexpositie ook zelf samenstelden. Te zien zijn een zelfgemaakte auto en boten te midden van eeuwenoude instrumenten uit de navigatie, landmeetkunde en artsenij uit de collectie van de Hermitage. De presentaties van de zeven deelnemende mbo-scholen zijn vrij toegankelijk tot 13 september.

De Hermitage Amsterdam wil met het project aandacht vestigen op de ontwikkeling en innovatie van Nederlands vakmanschap, tegen de achtergrond van de ambachten die Peter de Grote in de 17e eeuw in Nederland leerde. Hij introduceerde die ambachten in Rusland en voerde daarmee ingrijpende veranderingen door.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen