KUNST-CULTUUR14 jun '13 05:41

44e editie Pinkpop barst los

Auteur: ANP Nieuws

LANDGRAAF (ANP) - De Limburgse singer-songwriter Christopher Green opent met zijn optreden vrijdag om 15.00 uur de 44e editie van popfestival Pinkpop.

ANP Kippa
ANP Kippa

Tienduizenden muziekliefhebbers dompelen zich dit weekend weer onder in het jaarlijkse feestgedruis in Landgraaf.

Op het hoofdpodium zijn vrijdag Handsome Poets, Paramore, The Script en The Killers te bewonderen. Op het 3FM-stage komen Masters of Reality, Jimmy eat World en Queens of the Stone Age in actie. Op het derde podium spelen de eerste festivaldag naast de lokale singer-songwriter ook Andy Burrows, Kodaline en Netsky.

Zaterdag staan onder anderen Passenger, Kings of Leon en C2C op het programma. De laatste festivaldag betreden onder anderen Ben Howard, Tom Odell en Alt-J de podia. Green Day sluit Pinkpop 2013 zondagavond af.

Festivalweer

Pinkpop wijkt dit jaar net als in 2008 en 2010 af van het traditionele pinksterweekend, omdat Pinksteren wel erg vroeg in het jaar viel.

Het belooft komend weekeinde prima festivalweer te worden in Limburg. Vrijdag verwacht Weeronline een droge dag met zo'n 21 graden, zaterdag maakt het zuiden kans op een bui en zondag kan het kwik oplopen naar 25 graden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen