KUNST-CULTUUR2 sep '13 19:01

Viool Titanic in Engeland onder de hamer

Auteur: ANP Nieuws

BELFAST (ANP) - De viool die naar verluidt werd bespeeld door orkestleider Wallace Hartley toen het passagiersschip Titanic in 1912 in de Atlantische Oceaan ten onder ging, wordt 19 oktober in Engeland geveild.Het muziekinstrument met bijbehorende kist wordt eerst tentoongesteld in de stad waar het schip werd gebouwd, Belfast.

ANP
ANP

Het muziekinstrument met bijbehorende kist wordt eerst tentoongesteld in de stad waar het schip werd gebouwd, Belfast. The Belfast Telegraph meldde dat maandag. De veilingmeesters en Titanic-specialisten van het huis Henry Aldridge and Son zijn er na jaren van onderzoek zeker van dat de viool echt van Hartley was.

Het muziekinstrument is van 18 september tot 13 oktober nog te zien in het Titanicmuseum in Belfast en wordt 19 oktober in het Zuid-Engelse plaatsje Devizes geveild.

Alle acht leden van het orkestje dat op het zinkende schip tot op het laatste moment onder meer Nearer My God To Thee ( Nader tot U mijn God) speelde, kwamen om. Het lichaam van de musicus en zijn viool werden na de scheepsramp geborgen. De viool verdween, tot deze in 2006 zou zijn opgedoken op een zolder in de Noord-Engelse streek Yorkshire.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen