MEDIA10 mrt '16 08:55

Fors meer winst voor mediaconcern RTL

Auteur: ANP Nieuws

LUXEMBURG (ANP) - Mediaconcern RTL Group heeft de winst afgelopen jaar met ruim een vijfde zien oplopen tot 789 miljoen euro.

ANP
ANP

Dat was vooral te danken aan een sterke groei van de onlineomzet. Die nam met bijna driekwart toe tot 508 miljoen euro, op een totale omzet van ruim 6 miljard euro.

De Duitse tak van RTL leverde de sterkste bijdrage aan de omzet- en winstgroei. Daar werd voor het vierde jaar op rij een recordresultaat in de boeken gezet.

Bij RTL Nederland daarentegen liep de operationele winst met een kleine 1,9 procent terug tot 101 miljoen euro. Dat kwam voornamelijk door aanloopverliezen op video on demand en door de beëindiging van een samenwerkingsverband met telecomprovider Vodafone.

Digitale diensten

De omzet van RTL Nederland liep wel met ruim 7 procent op tot 490 miljoen euro. Dat is te danken aan een aantrekkende markt in het tweede halfjaar, zei topman Bert Habets in een toelichting. Daardoor kon na een teleurstellende eerste jaarhelft een inhaalslag worden gemaakt.

De omzet uit digitale diensten is inmiddels goed voor een zesde van de totale opbrengsten. Advertenties, van oudsher veruit de belangrijkste bron van inkomsten voor mediabedrijven, brengen nog altijd meer dan de helft van het geld binnen, maar dat aandeel neemt gestaag af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen