MEDIA9 jan '15 21:26

'Franse nieuwszender sprak met terroristen'

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Franse nieuwszender BFM TV heeft naar eigen zeggen vrijdag nog met de terroristen gesproken die aan het eind van de middag bij de beëindiging van twee gijzelingen in de regio Parijs werden gedood.

EPA
EPA

De zender meldde dat leden van de redactie Chérif Kouachi (32) hebben gesproken en door Amedy Coulibaly zijn gebeld.

Chérif zei in het pand in Dammartin-en-Goële waar hij samen met zijn broer Saïd een gijzelaar vasthield, dat hij voor al-Qaeda in Jemen in actie was en met geld van een Jemenitische extremist, Anwar al-Awlaki, is gesteund. Al-Awlaki was een belangrijke steunpilaar van soennitische terroristen in Jemen tot hij september 2011 door een Amerikaanse aanval werd gedood. Saïd Kouachi zou eerder in Jemen hebben gevochten of er op zijn minst een training hebben gehad. Chérif is mogelijk in 2011 in Jemen geweest.

Amedy Coulibaly, die vrijdag in het oosten van Parijs mensen in een joodse winkel in gijzeling nam, heeft volgens BFM TV gebeld en gezegd dat hij zijn terreurdaad coördineerde met Islamitische Staat, de terreurbeweging in Syrië en Irak. Hij zei ook zijn aanslagen te coördineren met de gebroeders Kouachi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen