MEDIA26 sep '13 11:59

Erik van Gruijthuijsen van ANP naar Wegener

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Algemeen directeur van het ANP Erik van Gruijthuijsen stapt per 1 januari over naar uitgeefconcern Wegener.

ANP
ANP

Als directeur/uitgever wordt hij verantwoordelijk voor de zuidelijke titels (print en online) van het mediabedrijf, waaronder Brabants Dagblad, BN/De Stem, Eindhovens Dagblad en PZC. Van Gruijthuijsen heeft bijna 7 jaar leiding gegeven aan het ANP, eerst als hoofdredacteur/directeur van ANPinMedia, de laatste jaren als algemeen directeur (CEO).

Van Gruijthuijsen zegt dat hem bij Wegener ,,een grote opgave wacht”. Het moment van overstappen komt volgens hem op een natuurlijk moment. ,,Het ANP onderging een paar ingrijpende verbouwingen en staat er goed voor in de razendsnel veranderende mediawereld”, zo laat hij weten.

De president-commissaris van het ANP, Rijkman Groenink, roemt Van Gruijthuijsen. ,,Met Erik heeft het ANP zich ontwikkeld tot meer dan een persbureau alleen. Daar zijn wij hem zeer erkentelijk voor en we zijn blij dat hij voor de nieuwswereld behouden blijft.''

Gerelateerde artikelen