MEDIA4 jul '13 14:36

'Lubberding moet letten op taalgebruik'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De NOS gaat oud-wielrenner en commentator Henk Lubberding op zijn taalgebruik wijzen, na de manier waarop hij zich woensdag in het radioprogramma Langs de Lijn had uitgelaten over een gekleurde renner in de Tour de France.Lubberding had het in de uitzending over ,,dat negertje'' dat vooraan reed in het peloton en noemde het verbazingwekkend dat die al op een fiets kunnen rijden.

Henk Lubberding (L).ANP Kippa
Henk Lubberding (L).ANP Kippa

Lubberding had het in de uitzending over ,,dat negertje'' dat vooraan reed in het peloton en noemde het verbazingwekkend dat die al op een fiets kunnen rijden. Toen de presentator hem verbaasd vroeg wat hij daarmee bedoelde, legde de oud-renner uit dat hij het juist goed vindt dat kleurlingen ook de kans krijgen mee te doen aan de race.

Op de sociale media barstte de verontwaardiging los en ook BN'ers spraken er schande van.

Een woordvoerster van de NOS liet donderdag weten dat de hoofdredacteur NOS Sport, Maarten Nooter, achter Lubberding staat en dat hij zich ,,alleen wat ongelukkig had uitgedrukt, terwijl hij juist een positieve boodschap wilde brengen''. Lubberding blijft dan ook te horen in Langs de Lijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen