MEDIA5 jun '13 10:55Aangepast op 5 jun '13 14:23

Majoor Bosshardt Prijs voor Sander de Kramer

Auteur: ANP Nieuws

ALMERE (ANP) - Presentator en journalist Sander de Kramer krijgt dit jaar de Majoor Bosshardt Prijs.

ANP Kippa
ANP Kippa

Met de onderscheiding zet het Leger des Heils mensen in het zonnetje die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving. De Kramer krijgt de prijs op 8 juni, de 100e geboortedag van het Leger des Heils-icoon, overhandigd tijdens het Majoor Bosshardt Gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

De Kramer was onder meer hoofdredacteur van de Straatkrant, maakte voor de RKK de tv-serie Hand van God en is te zien als presentator van het KRO-programma De Wandeling. Hij ontvangt de prijs voor de wijze waarop hij vanuit zijn persoonlijk idealisme aandacht vraagt voor wantoestanden in de wereld. Daarnaast vermindert hij daadwerkelijk het leed van kansarmen, stelt de jury.

De Majoor Bosshardt Prijs is in het leven geroepen om het werk van Alida Margaretha Bosshardt te gedenken. Eerder werden onder anderen prinses Laurentien, Lucille Werner, Marco Borsato en Erica Terpstra onderscheiden.

Ter gelegenheid van de 100e geboortedag van haar bekendste officier, organiseert het Leger des Heils een groot gala. Tijdens het gala wordt een musical over het leven van Bosshardt opgevoerd, met onder anderen Mies Bouwman en Mariska van Kolck.

Gerelateerde artikelen