MUZIEK5 sep '13 05:14

Dirigent Gergiev viert 25-jarig jubileum

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De Russische dirigent Valery Gergiev viert de komende dagen zijn 25-jarig jubileum bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

EPA
EPA

De beroemde maestro vervult een hoofdrol tijdens de 18e editie van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival, dat van donderdag tot en met zaterdag plaatsvindt in de Maasstad.

Het openingsconcert donderdagavond in de Doelen staat uitgebreid stil bij het zilveren jubileum van de ere-dirigent. Het concert wordt uitgevoerd door de musici van het Mariinsky Theater, het eigen orkest van Gergiev uit het Russische Sint Petersburg. Prinses Beatrix is eregast bij het concert.

Gergiev (60) maakte in 1988 zijn debuut bij het Rotterdamse orkest. In 1995 werd hij daar chef-dirigent. Sinds 1996 wordt er elk jaar het Gergiev Festival gehouden. Tijdens de editie van dit jaar staat Russische muziek centraal, die volgens de organisatie staat voor ,,passie, diepe melancholie en uitbundige levenslust''. Op het programma staan uitvoeringen van componisten als Prokofjev, Stravinsky en Moesorgski.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen