OPMERKELIJK4 okt '13 19:17

Zweed houdt meterslange krokodil als huisdier

Auteur: ANP Nieuws

STOCKHOLM (ANP) - Op zoek naar gestolen goederen stuitte de Zweedse politie onlangs op een twee meter lange krokodil in een kas bij een woning in Malmö.

ANP
ANP

Volgens de bewoonster had haar 40-jarige partner het huisdier minstens tien jaar geleden cadeau gekregen, schrijft de lokale krant Sydsvenskan vrijdag.

Het reptiel is inmiddels meegenomen naar een tijdelijk onderkomen en moet uiteindelijk onderdak krijgen in een dierentuin. Welke park dat wordt, is nog niet duidelijk: veel Zweedse plekken zijn te klein voor de grote Nijlkrokodil, en als hij bij vreemde soortgenoten wordt gezet, riskeert hij te worden doodgebeten.

Volgens een dierenwelzijnsinspecteur heeft het dier flink te lijden gehad in de omgeving die niet voor zijn soort bedoeld was. De kas was te klein, te koud en zowel beest als baasje riskeerden verwondingen, bijvoorbeeld door kapot glas. Ook was er niet voldoende water aanwezig.

De politie vond in een vrieskist in het huis nog resten van een andere krokodil. De eigenaar, die al voor de inval verdacht werd van heling, is gearresteerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen