SPO6 jan '16 13:24

ABN AMRO-toernooi wil jong talent binden

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Roger Federer is dit jaar de blikvanger van het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam, maar toernooidirecteur Richard Krajicek richt zijn pijlen ook op de toekomst.

Alexander Zverev. EPA
Alexander Zverev. EPA

,,Hij draagt het toernooi, maar je wil een relatie opbouwen met jonge toptalenten. We geven Alexander Zverev nu voor het tweede jaar op rij een wildcard, daar hebben we zo'n vertrouwen in'', zegt hij over de Duitser (18), die naar zijn verwachting de gevestigde top gaat uitdagen.

Krajicek benoemt daarmee één van de drie jonge talenten uit het mannentennis die in februari naar Rotterdam komen. De andere twee zijn Borna Coric (19) en Nick Kyrgios (20). ,,Zverev is completer dan Coric, maar die levert wel altijd strijd. Kyrgios kan ook een keer een grandslam gaan winnen. Bovendien wil iedereen Kyrgios zien, want bij hem gebeurt er altijd wat op de baan'', zegt Krajicek over de Australische badboy, die eerder dit jaar voor een relletje zorgde door Stan Wawrinka op de baan te beledigen.

Vooralsnog ziet Krajicek zich echter qua publiciteit genoodzaakt om zich op Federer, Rafael Nadal, Andy Murray en Novak Djokovic - de vier die het mannentennis al jaren domineren - te richten. De komst van Federer dit jaar is bepalend voor de kaartverkoop, erkent hij. ,,Al zijn voor de beleving ook andere spelers van belang. Het publiek wil goede partijen zien.'' De belangrijkste uitdager is, op basis van de wereldranglijst, Richard Gasquet. De Fransman is echter geblesseerd. ,,Dat ziet er niet goed uit, hij heeft vaker last van zijn rug'', bekent Krajicek. ,,Maar we gaan ervan uit dat hij komt.''

Mocht Gasquet afzeggen, dan komt er geen nieuwe topper in het schema.

Gerelateerde artikelen