SPO8 jan '16 06:27

Stroetinga en Kreder leiden in Rotterdam

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Wim Stroetinga en Raymond Kreder hebben donderdag de eerste avond van de Zesdaagse in Rotterdam afgesloten op de eerste plaats.

ANP
ANP

Het Nederlandse duo eindigde na middernacht in Ahoy op 61 punten. Dat was twee punten meer dan het Belgische koppel Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. De Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora Vedri beginnen vrijdag met 50 punten als nummer drie aan de tweede dag.

Op de eerste avond ging onder meer veel aandacht uit naar de driekamp tussen Europees kampioen sprint Jeffrey Hoogland en Nederlands kampioen Theo Bos. Hoogland won het fraaie gevecht in Rotterdam met 2-1. Daarmee nam hij revanche voor zijn nederlaag tegen de oud-wereldkampioen bij de NK baan eind december in Alkmaar.

Bos maakte bij de NK zijn rentree op de baan. De renner van MTN, de Zuid-Afrikaanse ploeg die dit jaar Dimension Data heet, krijgt van zijn wegploeg alle medewerking om een gooi te doen naar olympische kwalificatie. Half januari neemt hij deel aan de wereldbekerwedstrijd in Hongkong op de teamsprint. Op dat onderdeel hoopt Bos in Rio uit te komen.

Gerelateerde artikelen