SPO9 jan '16 07:28

'Rienks gaat Muda's coachen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - In hun hernieuwde missie om een olympisch ticket voor Rio 2016 te verdienen, kunnen de gebroeders Vincent en Tycho Muda rekenen op de steun van een vermaarde roeier.

EPA
EPA

Volgens nlroei.nl heeft tweevoudig olympisch kampioen Nico Rienks zich bereid verklaard om samen met Cees Vente, tevens zaakwaarnemer van de Amsterdamse tweeling, de coaching voor zijn rekening te nemen. Rienks (53) deed vijf keer mee aan de Olympische Spelen. Zowel in Seoul (1988) als Atlanta (1996) won hij goud.

De Muda's, zesde bij Londen 2012 in de lichte vier-zonder, beleefden in 2015 een teleurstellend seizoen in de lichte dubbeltwee. Bij de WK in Frankrijk, dat tevens als olympisch kwalificatietoernooi gold, kwamen de markante gebroeders niet verder dan de vierde plaats in de C-finale. Daarna bleek de KNRB weinig vertrouwen meer te hebben in een olympische campagne van de Muda's.

De KNRB stemde eerder deze week niettemin in met een zelfstandig project van de tweeling, die bij het olympisch kwalificatietoernooi in mei in Luzern alsnog een ticket voor Rio 2016 wil afdwingen.

Gerelateerde artikelen