SPO9 jan '16 17:34

ISU overweegt 10 km bij EK toch te handhaven

Auteur: ANP Nieuws

MINSK (ANP) - De internationale schaatsunie (ISU) werkt aan een voorstel om de 10.000 meter toch op het programma van de EK allround te handhaven.

ANP
ANP

Dat zei vice-voorzitter Jan Dijkema zaterdag in Minsk tegen de NOS. ,,Eind deze maand brengen we onze plannen naar buiten. Het congres van de ISU in juni in Kroatië heeft dan het laatste woord.''

In 2014 besloot het congres in Dublin de 10.000 meter bij de mannen en de 5000 meter bij de vrouwen te vervangen door de 1000 meter. Daarmee verwacht de ISU de amusementswaarde van de EK allround te verhogen. Inmiddels is de steun voor deze voorgenomen wijziging in het wedstrijdschema flink afgebrokkeld. De Nederlandse schaatsbond KNSB heeft al een voorstel ingediend om de 10.000 meter te vervangen door de 3000 meter, om echte allrounders als Sven Kramer nog een beetje tegemoet te komen.

Dijkema kondigde in Minsk nog meer wijzigingen in de volle schaatskalender aan. Mogelijk dat de EK allround en de WK's (allround en afstanden) niet meer elk jaar worden afgewerkt.

Dijkema beslist in het voorjaar of hij zich kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de ISU.

Gerelateerde artikelen