SPO9 jan '16 17:40

Djokovic begint jaar met toernooiwinst

Auteur: ANP Nieuws

DOHA (ANP) - De Servische tennisser Novak Djokovic gaat in het nieuwe jaar gewoon door met winnen.

EPA
EPA

De nummer één van de wereldranglijst pakte zaterdag direct zijn eerste ATP-titel van 2016 door Rafael Nadal te overklassen in de finale in Doha: 6-1 6-2. Djokovic schreef het hardcourttoernooi in Qatar voor het eerst op zijn naam, Nadal was in 2014 de beste in Doha.

Met Djokovic en Nadal kregen de organisatoren hun 'droomfinale' tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst. Spannend werd de eindstrijd echter geen moment. Daarvoor was Djokovic, de man die de tenniswereld regeert, veel te sterk voor zijn Spaanse rivaal. Voorafgaand aan de finale in Doha was de stand in de onderlinge ontmoetingen gelijk (23-23), maar editie 47 van Djokovic tegen Nadal bleek een ongelijke strijd.

De Serviër vierde zijn zestigste toernooizege, waarmee hij André Agassi evenaarde als nummer negen op de 'eeuwige' ranglijst. Die wordt aangevoerd door Jimmy Connors, de Amerikaan die liefst 109 toernooien won. Van de nog actieve spelers staan Roger Federer (88) en Nadal (67) boven Djokovic.

,,Mijn spel was bijna perfect'', stelde de Serviër tevreden vast. ,,Vanaf het eerste moment kon ik iedere slag slaan die ik wilde. Ik ben heel tevreden met mijn spel.'' Djokovic reist nu door naar Melbourne, waar hij zijn titel gaat verdedigen op de Australian Open. Vorig jaar won de 28-jarige Serviër drie van de vier grandslamtoernooien, op Roland Garros moest hij in de finale buigen voor Stan Wawrinka.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen