SPO10 jan '16 07:45

Zware valpartij Ligtlee bij zesdaagse in Ahoy

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De derde avond van de zesdaagse in Rotterdam heeft een dramatisch einde gekregen.

EPA
EPA

Na een zware valpartij van Elis Ligtlee en de Britse baanwielrenster Victoria Williamson besloot de jury het resterende programma te schrappen. Ligtlee verliet de piste per brancard, Williamson werd lange tijd verzorgd op de baan. Met doeken werd de behandeling van de vermoedelijk zwaargewonde Britse afgeschermd voor het publiek in Ahoy.

Williamson ging in een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Volgens de organisatie van de zesdaagse is haar situatie stabiel. Bij Ligtlee lijkt de schade op het eerste gezicht mee te vallen. De Nederlandse hoefde niet naar het ziekenhuis.

De 21-jarige Ligtlee pakte begin vorig jaar bij de WK zilver op de sprint. In oktober veroverde ze in Grenchen wel de Europese titel op dit onderdeel en op keirin. Bij de zesdaagse in Rotterdam kwam Ligtlee zaterdag samen met Laurine van Riessen en twee Britse baanwielrensters in actie tijdens het bijprogramma. In de sprintfinale tegen Williamson ging het echter mis.

Aan kop

De afsluitende puntenkoers voor de zesdaagserenners ging daarom niet door. Het Frans/Duitse duo Morgan Kneisky en Christian Grasmann staat halverwege het evenement aan kop, met een ronde voorsprong op de naaste concurrenten. Niki Terpstra en Youri Havik nemen de derde plaats in, vlak achter de Belgen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw.

Jeffrey Hoogland had het publiek in Ahoy eerder op de avond in vervoering gebracht door het baanrecord van Sir Chris Hoy op de 200 meter tijdrit te verbeteren. De Europees sprintkampioen knalde naar 10,273 seconden, een fractie sneller dan het oude record van het Britse fenomeen (10,305).

Gerelateerde artikelen