SPO11 feb '16 07:54

James stuurt Bryant met nederlaag weg

Auteur: ANP Nieuws

CLEVELAND (ANP) - LeBron James heeft de afzwaaiende Kobe Bryant met een nederlaag naar huis gestuurd.

EPA
EPA

De twee Amerikaanse basketbalsterren stonden woensdagavond voor het laatst tegenover elkaar in Cleveland, met de Cavaliers van James als winnaars: 120-111. Toen Bryant (37) in de laatste minuut van het veld ging, werd hij onder luid gejuich van het publiek stevig geknuffeld door James.

Vijfvoudig NBA-kampioen Bryant beleeft een teleurstellend afscheidsjaar. De oude vedette boekte met Los Angeles Lakers dit seizoen pas elf overwinningen, waarmee de ploeg laatste staat in de Western Conference. De play-offs halen, zit er niet meer in voor de Lakers. Overal waar hij speelt, wordt Bryant met respect uitgezwaaid. Zo ook woensdag in Cleveland, waar James - zijn opvolger als boegbeeld van de NBA - hem stevig in de armen sloot.

,,Dat was een teken van onderling respect'', zei de ster van de Cavaliers. ,,Daar hebben wij verder geen woorden voor nodig.'' Bryant tekende voor 17 punten namens de Lakers, James was goed voor 29 punten en 11 assists. Hij werd wel overtroffen door ploeggenoot Kyrie Irving, die 35 punten maakte. Tegenvaller voor de Cavaliers was het uitvallen van Kevin Love met een schouderblessure. De schade blijkt op het eerste gezicht mee te vallen.

Golden State Warriors boekte bij Phoenix Suns de elfde overwinning op rij en de 48e in totaal dit seizoen: 104-112. Stephen Curry had met 26 punten voor zijn doen een bescheiden bijdrage in de winst van de titelverdediger. San Antonio Spurs, de enige ploeg die in het spoor kan blijven van de Warriors, klopte Orlando Magic met 98-96.

Gerelateerde artikelen