SPO14 feb '16 16:21

Butter Nederlands kampioen 10 kilometer

Auteur: ANP Nieuws

SCHOORL (ANP) - Michel Butter heeft zondag de Nederlandse titel op de 10 kilometer veroverd.

ANP
ANP

De marathonloper uit Castricum liep de wegwedstrijd in het Noord-Hollandse Schoorl in 29.44 minuten en was daarmee net iets sneller dan Khalid Choukoud, die 29.47 noteerde en daarmee het zilver won. De derde plaats en dus de bronzen medaille was voor Ronald Schroër, die finishte in 30.25. Titelverdediger Abdi Nageeye ontbrak.

Butter, in voorbereiding op de marathon van Rotterdam, won de wedstrijd niet. De Brit Ross Millington en de Noor Sondre Nordstad Moen waren sneller dan de Nederlander in de internationale wedstrijd over 10 kilometer. Millingtons tijd was 29.31, die van Nordstad Moen 29.43.

De titel bij de vrouwen ging naar Elizeba Cherono. Voor de Keniaanse van geboorte is het haar eerste kampioenschapsmedaille, want de hardloopster uit het Brabantse Sprundel heeft sinds kort een Nederlands paspoort. Ze won de titel in 34.02. Zilver was voor Jamie van Lieshout met een tijd van 34.10, het brons ging naar Ruth van der Meijden in 34.26.

Ook de wedstrijd bij de vrouwen kende een buitenlandse winnares. De Zweedse Meraf Bata liep met 33.21 de beste tijd, de Britse Lily Partridgde werd tweede in 3.27.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen