SPO14 feb '16 16:54

Sintnicolaas haakt af bij NK indoor

Auteur: ANP Nieuws

APELDOORN (ANP) - Atleet Eelco Sintnicolaas heeft zondag na vijf onderdelen opgegeven bij de zevenkamp tijdens de NK meerkamp indoor.

ANP
ANP

De allrounder uit Apeldoorn liep bij de warming-up van het polsstokhoogspringen een blessure op. ,,Ik voelde na mijn afzet een tik in mijn hamstring en wist meteen dat het mis was. Ik denk een spierscheurtje'', zei hij bij de NOS.

Sintnicolaas ging aan de leiding bij de nationale titelstrijd in het Omnisport, die hij al vijf keer won. Zijn opgave betekent ook dat hij volgende maand niet zal meedoen aan de WK indoor in Portland (Verenigde Staten). ,,Het is einde indoorseizoen. Ik ben er best verdrietig om, want ik zat lekker in de wedstrijd en was op weg naar een goede score. Ik wilde graag meedoen aan de WK, daarom is het balen dat mijn lichaam me in de steek laat.''

De voormalig Europees indoorkampioen (2013) had deze winter goed getraind, maar was nog erg beducht voor de problemen met zijn enkel. De blessure aan het gewricht die hem vorig jaar tot opgave dwong bij de WK in Peking, is nog altijd niet verholpen. Met een verdoving begon hij zaterdag aan de eerste vier onderdelen en na 6,90 seconden (60 meter), 7,15 meter (verspringen), 14,86 meter (kogelstoten) en 1,88 (hoogspringen) stevende Sintnicolaas af op zijn zesde indoortitel.

De 60 meter horden op zondag ging ook goed in 7,90 seconden, maar daarna trof de malheur in zijn hamstring hem. De Nederlands recordhouder op zowel de tienkamp (8506 punten) als de zevenkamp (6372 punten) staakte meteen de strijd, want hij wil zijn zomerseizoen niet in gevaar brengen. Sintnicolaas wil in juli strijden om de Europese titel in Amsterdam en een maand later in topvorm zijn op de Olympische Spelen.

Gerelateerde artikelen