SPO15 feb '16 03:58

KNVB beslist over stem FIFA-verkiezing

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Het bondsbestuur van de KNVB buigt zich maandag over de vraag op welke kandidaat Nederland gaat stemmen tijdens de verkiezing voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA.

EPA
EPA

De verwachting is dat de Nederlandse bond zich, net als veel andere Europese landen, achter Gianni Infantino schaart. De Zwitser werkt momenteel als secretaris-generaal bij de Europese federatie UEFA en lijkt de voornaamste concurrent voor de favoriet, sjeik Salman Bin Ebrahim al Khalifa.

Afgevaardigden van het betaald- en amateurvoetbal komen in Zeist bijeen om de programma's van de vijf kandidaten te bespreken. Na afloop licht bondsvoorzitter Michael van Praag de keuze van de KNVB toe op een persconferentie. Van Praag laat dan mogelijk ook wat los over zijn eigen plannen. De 68-jarige Amsterdammer wordt gezien als een belangrijke kandidaat om de geschorste voorzitter Michel Platini in de toekomst op te volgen bij de UEFA.

Naast Infantino en sjeik Salman willen ook prins Ali bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale graag Sepp Blatter opvolgen bij de FIFA. De verkiezing is op vrijdag 26 februari in Zürich.

Gerelateerde artikelen