SPO17 feb '16 08:06

Del Potro wint na jaar langs de zijlijn

Auteur: ANP Nieuws

DELRAY BEACH (ANP) - Bijna een jaar speelde de Argentijnse tennisser Juan Martin del Potro geen wedstrijden, maar hij kan het nog.

EPA
EPA

Dinsdag (lokale tijd) won hij bij zijn terugkeer in de ATP World Tour van Denis Kudla in Delray Beach: 6-1 6-4.

De oud-winnaar van de US Open onderging in de afgelopen dertien maanden operaties aan zijn pols en speelde in maart vorig jaar zijn laatste wedstrijd. Maar tegen Kudla, de nummer 59 van de wereld, bewees hij nog altijd gretig te kunnen tennissen en vloog hij uit de startblokken. ,,Ik heb zin om te blijven werken, want ik denk dat als ik gezond blijf, ik nog altijd gevaarlijk kan zijn.''

Del Potro moest nog ontdekken hoe zijn lichaam ervoor stond in wedstrijdverband. ,,Ik was nerveus voor de wedstrijd en was benieuwd hoe mijn forehand en service zouden lopen. Van mijn backhand wist ik dat die nog moest verbeteren. Maar voor mij voelt dit als een belangrijke zege in mijn loopbaan.''

Honderden plaatsen winst

Door zijn lange afwezigheid en gebrek aan gespeelde wedstrijden staat de Argentijn, ooit de nummer vier van de wereld, nu op plaats 1042. Een paar goede prestaties zouden hem honderden plaatsen winst moeten opleveren. ,,Ik doe niets bijzonders, behalve hard werken. En ik heb geweldige vrienden en familieleden die mij steunen.'' Del Potro moet het in de volgende ronde opnemen tegen de Australiër John-Patrcik Smith.

In Brazilië won dinsdag Rafael Nadal ook, in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Rio de Janeiro. Op het Braziliaanse gravel versloeg de veelwinnaar zijn landgenoot Pablo Carreno Busta met 6-1 6-4. Vooral in de eerste set haalde Nadal uit tegen de jongste Spanjaard in de mondiale top honderd.

Gerelateerde artikelen