SPO18 jan '16 16:35

Vantornout niet naar WK veldrijden

Auteur: ANP Nieuws

GENT (ANP) - De Belgische bondscoach Rudy de Bie heeft geen plaats voor Klaas Vantornout in zijn selectie voor het WK veldrijden.

EPA
EPA

De Bie wees maandag zes crossers aan die in elk geval in actie komen bij de strijd om de regenboogtrui, op 31 januari in Heusden-Zolder. Dat zijn Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Wout van Aert en Michael Vanthourenhout.

Van Aert pakt normaal gesproken zondag in Hoogerheide de eindzege in de wereldbeker. In dat geval mag België zeven deelnemers afvaardigen en neemt De Bie ook Tim Merlier mee naar het WK.

Vantornout was vorig jaar nog Belgisch kampioen. Hij eindigde sinds het seizoen 2007-2008 altijd bij de beste tien op het WK. Twee keer veroverde Vantornout zilver. De 33-jarige coureur vatte de tegenslag sportief op. ,,Dit is een logische beslissing en dat heb ik ook tegen de bondscoach gezegd. Ik heb mijn slechtste seizoen en de jongeren zijn gewoon beter. Ik wens de Belgen veel succes op het WK", liet hij weten in een verklaring.

Logische kopman

Van Aert is de logische kopman in de Belgische selectie. ,,Hij is de enige die tegenstand kan bieden aan Mathieu van der Poel, dat hebben we de voorbije weken gezien'', aldus De Bie, die ook Lars van der Haar niet uitvlakt als kandidaat voor de wereldtitel. ,,We moeten ook met Van der Haar rekening houden die op het parcours in Heusden-Zolder al twee keer won een toeleeft naar het WK.''

De Nederlandse bondscoach Johan Lammerts maakt zijn selectie volgende week maandag bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen