SPO19 feb '16 17:17

Ter Mors niet naar WK shorttrack

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Jorien ter Mors gaat niet naar het WK shorttrack in Seoul.

ANP
ANP

De schaatsster, die haar aandacht verdeelt over het shorttrack en de langebaan, kreeg geen individueel startbewijs en heeft bedankt voor een plek in de aflossingsploeg. Ter Mors geeft in hetzelfde weekeinde de voorkeur aan de wereldbekerfinale op de langebaan in Heerenveen.

Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof kregen de individuele startplekken toegewezen door de selectiecommissie van de schaatsbond KNSB. Ter Mors zei bij het NK in januari nog dat ze ,,alles had gedaan wat ze kon'' en hoopte op een aanwijsplek voor het WK, ook al voldeed ze niet aan de selectiecriteria. De selectiecommissie besloot anders. Ook rechtstreekse plaatsing via het EK is Sotsji mislukte door een valpartij in de superfinale.

Volgens bondscoach Jeroen Otter is het ontbreken van Ter Mors ,,een gemis''. ,,Maar je kan halverwege niet de regels veranderen. Een aantal dames heeft voldaan aan de eisen, het is een luxeprobleem. En voor de meiden is het erg jammer dat ze er niet is op de relay. Daar komen we zonder Jorien toch wat tekort.''

Lara van Ruijven

Anderzijds, legt Otter uit, rijdt Ter Mors een boven verwachting goed seizoen na een verloren jaar. Dat ze op het WK kanshebber zou zijn op medailles, stond aan het begin van het seizoen niet vast. ,,Ze had willen rijden, maar onze handen zijn gebonden. Misschien moeten we de komende zomer weleens naar de selectiecriteria kijken om toppers enigszins te beschermen. Maar deze keuzes zijn gemaakt en daar gaan we vol vertrouwen mee aan de slag.''

Ook Lara van Ruijven, die net naast het podium belandde op het NK, zal niet uitkomen op de individuele nummers op het WK in Seoul. Zij maakt wel deel uit van de relayploeg, samen met Rianne de Vries.

Bij de mannen zullen kopman Freek van der Wart, Dennis Visser en Itzhak de Laat individueel strijden. Regerend wereldkampioen Sjinkie Knegt ontbreekt na een zware val in Dordrecht, vorige week. Ook Daan Breeuwsma is er niet bij na een operatie aan zijn knie. Adwin Snellink en Mark Prinsen reizen naar Korea voor de relay.

Gerelateerde artikelen