SPO20 feb '16 12:53

Tweede plek bezorgt Vonn wereldbeker afdaling

Auteur: ANP Nieuws

LA THUILE (ANP) - Lindsey Vonn heeft zich zaterdag verzekerd van winst van de wereldbeker op het onderdeel afdaling.

EPA
EPA

De Amerikaanse skiester eindigde als tweede in La Thuile en werd daardoor onbereikbaar voor de concurrentie. Dagwinnaar in het Italiaanse skioord was Nadia Fanchini. Voor eigen publiek haalde ook haar landgenote Daniela Merighetti het podium.

Vonn nam ook de leiding in het overall-klassement om de wereldbeker. Ze passeerde de Zwitserse Laura Gut, die onder moeilijke en wisselende omstandigheden buiten de top tien eindigde.

Het is de twintigste wereldbekertrofee die Vonn in ontvangst mag nemen. Daarmee deelt ze niet langer het record van negentien met de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark. Vonn had een dag eerder voor ophef gezorgd door, nadat ze met materiaalpech was uitgevallen, haar gebroken ski in een filmpje op Facebook met een hamer te bewerken. Een dag later verwijderde ze de beelden en bood ze haar materiaalsponsor HEAD publiekelijk haar excuses aan voor wat ze een ,,grote fout'' noemde. ,,Het was een manier om mijn emoties uit te drukken, maar ik snap dat het verkeerd uitgelegd kan worden.''

Gerelateerde artikelen