SPO22 jan '16 18:59

Otterspeer: gifbeker moest kennelijk leeg

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Hein Otterspeer zat er vrijdag na zijn dramatische valpartij op de 1000 meter bij de NK sprint in Heerenveen even helemaal doorheen.

ANP
ANP

Weg kansen op titelprolongatie, weg kansen op directe plaatsing voor de WK sprint eind februari in Seoul. ,,De gifbeker moest kennelijk nog even leeg'', sprak hij een tikje cynisch met betraande ogen. Otterspeer doelde op eerdere incidenten in het afgelopen jaar, waaronder een aanrijding op zijn fiets met een auto en een pijnlijke crash op de 500 meter tijdens de eerste wereldbeker in Calgary.

,,Als je de strijd aangaat en dan je titel verliest, kan ik er wel mee leven'', treurde Otterspeer, vorig jaar nog tweede op het WK. ,,Maar niet op deze manier. Ik probeerde een dijk van een 1000 meter te rijden, maar ik lag opeens op mijn achterste. Ik gleed niet eens uit of zo. Het zag er allemaal nogal knullig uit. Ik verloor mijn evenwicht en viel achterover, uitgerekend in de buitenbocht waarin ik normaal gesproken goed op snelheid kom. Ik heb hier totaal geen verklaring voor.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen