SPO24 jan '16 10:34

Australiër Simon Gerrans wint Tour Down Under

Auteur: ANP Nieuws

ADELAIDE (ANP) - De Australiër Simon Gerrans heeft zondag de wielerronde Tour Down Under in Australië gewonnen.

ANP
ANP

Het is voor hem al de vierde keer dat hij de ronde op zijn naam kan schrijven. De renner van Orica-GreenEdge kwam zondag als elfde over de finish in de zesde en laatste etappe.

,,Dit voelt nog altijd even lekker als de eerste keer'', zei de glunderende Gerrans. ,,We hebben onze ambities meer dan waargemaakt. Iedereen heeft de hele week perfect gedaan wat van hem werd gevraagd, met dit als resultaat.''

De zege in de 90 kilometer lange rit door Adelaide ging naar zijn ploeggenoot Caleb Ewan, waardoor alle etappeoverwinningen naar een Australiër zijn gegaan. Ewan won eerder al de eerste etappe, terwijl ook Jay McCarthy, Gerrans (twee keer) en Richie Porte als eerste over de meet kwamen.

De Nederlandse renners Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) en Lieuwe Westra (Astana) probeerden Australisch succes te voorkomen. Zij reden enige tijd voorop, maar werden bij het ingaan van de slotronde gegrepen. In de sprint was Ewan vervolgens sneller dan zijn landgenoot Mark Renshaw (tweede) en de Italiaan Giacomo Nizzolo (derde).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen