SPO7 mrt '16 14:58

Skiester Brem loopt uit op Rebensburg

Auteur: ANP Nieuws

JASNA (ANP) - Skiester Eva-Maria Brem heeft goede vooruitzichten op het winnen van het wereldbekerklassement op de reuzenslalom.

EPA
EPA

De Oostenrijkse won maandag in het Slowaakse Jasna de voorlaatste wedstrijd en liep daarmee iets uit op de Duitse Viktoria Rebensburg. Het verschil tussen beiden, met alleen nog de wereldbekerfinale in St. Moritz voor de boeg, bedraagt 52 punten.

Rebensburg, winnaar van de trofee in 2011 en 2012, was na de eerste manche slechts twaalfde. Uiteindelijk moet ze alleen nog Brem voor zich dulden. Het verschil bedroeg 0,27 seconde. Voor Brem was het pas de derde wereldbekerzege in haar loopbaan. ,,De eerste run ging perfect. In de tweede heb ik gedaan wat ik moest doen, niets meer en niets minder'', vertelde Brem, die de Italiaanse Federica Brignone als derde zag eindigen.

De Zwitserse Lara Gut werd vierde waarmee ze, zoals verwacht, de leiding in de algemene wereldbekerstand overnam van Lindsey Vonn. De Amerikaanse komt vanwege een knieblessure dit seizoen niet meer in actie. Gut lijkt vrijwel onbedreigd af te stevenen op de eindzege.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen