SPO11 mrt '16 16:45

Ter Mors derde op 500 meter in Thialf

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Jorien ter Mors heeft vrijdag tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen brons gepakt op de eerste 500 meter.

EPA
EPA

De tweevoudig wereldkampioene (1000 en 1500 meter) finishte in Thialf in een tijd van 38,20 seconden. De Amerikaanse Brittany Bowe, wereldkampioene sprint, zegevierde in 37,84, gevolgd door haar landgenote Heather Richardson-Bergsma als nummer twee in 38,02.

Ter Mors had dit weekeinde liever deelgenomen aan de WK shorttrack in Seoul. Ze had echter op de individuele nummers niet voldaan aan de kwalificatie-eisen van de KNSB. Alleen voor de aflossing wilde de Twentse schaatsster na de WK sprint twee weken geleden (derde, eveneens in Seoul) niet in Zuid-Korea blijven.

Margot Boer neemt dit weekeinde in Heerenveen afscheid van het hoogste niveau. De dertigjarige rijdster van Team Continu belandde vrijdag op de elfde en voorlaatste plaats met een tijd van 38,60.

De vrouwen rijden zaterdag de tweede 500 meter in Thialf. Zhang Hong, vrijdag vijfde in 38,27, leidt nog in het wereldbekerklassement op deze afstand, op 38 punten gevolgd door Richardson-Bergsma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen